Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalilupaukset

Kyse on rahasta. Yllätyitkö?

Ei tule vappusatasta eläkeläisille. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/opposition-edustajilta-karut-arviot-a... Ei tule nopeampia junayhteyksiä. Koska. Kyse on rahasta, kuten Marin ilmaisee. Tämä onkin yllättävä tieto meille kaikille. Eikös sitä tulekaan enää seinästä? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/968d8fb0-1c77-46fe-b1e4-3224f2dae4c6 Mutta onneksi meillä on Tytti. Joka panee kuriin Puolan ja Unkarin. Koska hän on demari ja voi tehdä niin, koska haluaa.

Miten meidän hallitukset ovat maailman parantajia ja unohtavat omat kansalaiset!

On pöyristyttävää, miten oma kansa unohtuu heti vaalien jälkeen!

 

En voi ymmärtää, miten omasta tahdosta ulkomaille hirmutekoja ja sotimaan ja valloittamaan alueita ja perustamaan kalifaattia, kun he ovat hävinneet , niin miten he voivat olla Suomen hallituksen suurin ongelma? Presidenttikin tavan mukaan liittyi kuoroon!

Muistetaan myös että SUPO on kertonut että he ovat turvallisuusuhka!

 

Huijasiko demarit hoitajamitoituslupauksillaan - ”Yksi lause lakiin riittäisi”

Kevään eduskuntavaaleissa SDP lähti rajusti hyökkäämään ja kampanjoimaan vanhustenhoidon sitovalla 0,7 -hoitajamitoituksella. Demarit lupasivat nykyisen peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) suulla, että hoitajamitoitus kirjataan lakiin. Kiurun sanoin se on ”vain muutaman tunnin työ” ja ”yksi lause lakiin riittää”.

Hallituksen työllisyystavoite

Nykyinen hallitus on asettanut itsensä puun ja kuoren väliin ja ilmaissut asemansa siinä varsin selvästi.

Hallituspuolueet ovat antaneet varsin haasteellisia vaalilupauksia, jotka voivat toteutua vain jos budjetissa on niihin varaa.  Jos budjetissa ei ole varaa, vaalilupauksista ei tule mitään, koska Suomella ei ole varaa velkaantua, kuten Italialla näyttää olevan, eijä Suomessa ole populistihallitusta joka ei kaihda velanottoa rahoittaakseen vaalilupauksensa.

Voittajat ja häviäjät

 

Vaalit käyty ja voittajat julistettu. Ja me häviäjät tunnemme sen kyllä luita ja ytimiä myöten.

 

Politiikkaan

Olen aina tuntenut jonkinasteista vastenmielisyyttä politiikkaa kohtaan. Ekonomistien ja poliitikkojen tiet eivät tahdo oikein kohdata. Poliitikkojen agenda on hyvin yksinkertainen: heidän ”tehtävänsä” on miellyttää ihmisiä. Puhua ihmisille sitä, mitä ihmiset (kulloinkin) haluavat kuulla. Ekonomistien rooli on jossain omituisessa mielessä päinvastainen tai ainakin erilainen: etsiä parasta ratkaisua ja kertoa siitä, pitävät muut ihmiset siitä tai ei (yleensä eivät).

Koulutus avain kaikkeen

 

On lepuuttavaa olla vaihteeksi töissä Ukrainassa (opettamassa Lvivin yliopistossa). Täällä yliopistoihmisten puheenaiheet tuntuvan oleva valovuosien päässä siitä, mihin on saanut tottua Suomessa; ei ilmastohysteriaa, sukupuolten moninaisuutta, tarvetta vaihtaa väestö eläkkeiden rahoittamiseksi ja sitä rataa. Bonuksena ovat kirjakaupat; pojanpojalle voi ostaa ”oikeita” matematiikan kirjoja, ei mitään värityskirjoja.  

Huutokauppa äänistä

HUUTOKAUPPA ÄÄNISTÄ

Väinö Tannerin kerrotaan sanoneen, että kommunistien kanssa ei pidä lähteä huutokauppaan, ne tarjoavat aina enemmän. Nyt kommunistit eivät ole vaaleissa lupaamassa mitään, mutta muita lupaajia riittää. Hallituspuolueetkin, jotka ovat neljä vuotta vetäneet yhtä linjaa, ovat nyt vaalien alla huomanneet paljon korjattavaa ja kehitettävää. Rahanlähteitä kaikelle uudelle hyvälle on tarjolla aika vähän. Esille on tuotu mm. veropohjan tiivistäminen ja laajentaminen, ympäristölle haitallisten tukien poisto ja työllisyyden kasvu.

Eduskuntavaaliehdokkaat puhuvat potaskaa

Hei äänestäjä! Näitkö blogin tai muun kannanoton kansanedustajaehdokkaalta, joka poikkesi jotenkin hänen puolueensa linjasta? Älä usko siitä sanaakaan. 

Julma totuus eduskunnassa on se, että ne asiat, joista kansanedustaja saa äänestää oman tahtonsa mukaan on laskettavissa sormin. Puolueen linjan melkein kaikissa asioissa päättää eduskuntaryhmä, jota johtaa muutama puolue-eliitin jäsen. Ryhmän linjasta ei lipsuta tai tulee runtua.

Virkamiespuolue

 

Siitä on jo pitkään kun maassamme on ollut virkamieshallitus maan asioita hoitamassa. En edes muista milloin se oli, mutta joskus minun elinaikanani sellainen kyllä on ollut.

Virkamieshallitusta tarvitaan kun kansan valitsemat puolueet ja päättäjät eivät pääse yksimielisyyteen maan asioiden hoidosta.  En tiedä niistä säännöistä joita virkamiehiä sitovat silloin kun he ministereinä päättävät maan asioista, mutta varmaan he toimivat ministerinvalan velvoittamina, kuten poliittiset ministeritkin toimivat.


https://yle.fi/uutiset/3-10708028

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä