Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Raitiovaunu

Turun raitiovaunu ja tunnin juna

Me olemme maalaisia. Meitä on Varsinais-Suomessa kymmeniä tuhansia.

Kun me lähdemme kauppaan ostamaan hernesoppapurkkimme ja maitotölkkimme, teemme matkamme henkilöautolla. Toinen vaihtoehto edellyttää paitsi hyvää kuntoa, myös tuntikausia aikaa talsia joka päivä tien reunaa. Vaate- ja kenkäkauppamme sekä kodinkoneliikkeemme ovat jo aikoja sitten muuttaneet Raision Myllyyn tai Turun Skanssiin tai Länsikeskukseen.

Kiskot yli preerian

Moni pohjoishelsinkiläinen on joutunut parin kuukauden ajan kärsimään ylimääräisistä ruuhkista sekä K-Supermarket Fortunan kohdalla että uudelleen Tullinpuomilla. Jälkimmäinen johtuu Reijolankadun tietyöstä, ensimmäinen raitiovaunupysäkkien ja kiskojen ylläpidosta - kummallaan työmaalla ei näytä koskaan olevan maksimimiehitystä, ja kannatan edelleen haittamaksua tietöiden nopeuttamiseksi (AA 25.11.2016)

Kokouspalkkiot minuuttipohjaisiksi ja leikkuriin

Olen työskennellyt kahdeksan vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa, ja jos kokouskäyttäytymisestä pitäisi nostaa yksi asia pöydälle, se olisi kollegojen ajan arvon ymmärtäminen. Tätä vasten Tampereen kaupunginvaltuuston kokous on kamalaa katsottavaa - jos demokratia on tätä, niin antiikin kreikkalaiset tekivät pahan virheen.

Ratikka on Oulun suunnitelmissa

 

Viime viikolla sanomalehti Kalevassa oli esillä ratikan saaminen Ouluun monessakin kirjoituksessa. Aiheeseen ottivat kantaa Olli Kohonen mielipidekirjoituksessaan (15.11), Oulun kaupunginjohtajakandidaatit haastatteluissaan (19.11) sekä monet nimettömät ratikkaa epäilevät tekstaripalstan aktiivit.

Hämeenkatu, Tampere

Hämeenkatu aiotaan muuttaa henkilöautottomaksi. Tämä on hyvä uutinen. Hyväksi uutisen tekee muutama seikka. Ensinnäkin – Hämeenkadun muuttaminen henkilöautottomaksi lisää kivijalkaliikkeiden mahdollisuuksia koko Hämeenkadun mitalta. Tämä olisi hyvä tilaisuus luoda uusia yrityksiä, jotka toimisivat Hämeenkadun alueella ja poikkikaduilla ahkerammin kuin mihin ollaan aikaisemmin totuttu. Yrittäjiä Hämeenkadulle ja Hämeenkadun poikkikaduilla on varmasti tulossa, mutta se – minkälaisia nämä yrittäjät ovat  –  on eri asia.

Impivaaraan ei pääse raitiovaunulla

Myönteisiä terveysvaikutuksia saa, kun käyttää lähiviheralueita vähintään viisi tuntia kuukaudessa tai liikkuu yli kaksi kertaa kuukaudessa luonnossa kaupungin ulkopuolella.

Luonnossa kävely vähentää lihasjännitystä, laskee verenpainetta, lisää vastustuskykyä, vähentää riskiä sairastua allergioihin ja laskee stressitasoa.

Ero elvyttävyyteen metsän hyväksi ilmenee jo 15 minuutin oleskelun jälkeen.

Elinvoimaisuus lisääntyy 15 minuutin istumista seuranneen puolen tunnin kävelyn jälkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut

Julkaise syötteitä