Kaasuputken edistäjät ovat Venäjän asialla

Kultarannassa keskustellaan näinä päivinä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Antti Rinne ilmeisesti luulee että pääministerin asemassa pärjää heitoilla, joille demarien kokouksissa taputellaan. Väärässä on – se on pääministeri, jolla pitää olla vastaus, mitä tehdään jos Afrikasta tulee 100-200 miljoonaa siirtolaista.

Presidentti Niinistö otti esiin kaksi kysymystä, joihin on mielestäni helppo vastata.

Ensinnäkin, mikä ongelma on Nordstream 2- kaasuputkessa, kun ykkönen on jo olemassa. Vastaus; se tekee Euroopan johtavasta maasta Saksasta nykyistä kaksi kertaa pahemmin Venäjän aisankannattajan. Kun on talvi ja kylmä, Saksa tarvitsee kaasua. Sillä on voimaa sanassa, joka seisoo käsi hanassa. Voimaa on enemmän, jos hanoja onkin kaksi.

Etenkin jos Ukraina kierretään – emmehän toki ole niin inhorealisteja, että olettaisimme Saksan perimmäisen tarkoituksen olevankin kiertää Ukraina?

Toisinnakin; miksi Euroopan maat nojaavat Natoon eivätkä EU:n puolustusratkaisuissaan? Vastaus: koska maat kuuluvat jo valmiiksi natoon, natomailla on käytännön suorituskyky ja sotilasliitolla komentorakenne toteuttaa turvatakuut, eivätkä maat sitä kautta tarvitse tähän EU:a. Ei niitä maita erityisesti kiinnosta, ettemme me aikanaan ole liittyneet natoon.

Voi olla ettei toinen tai kumpikaan vastauksista ole meille erityisen mieleen. Tosiasiat eivät kuitenkaan kysy meiltä mielipidettä, vaan niiden mukaan on toimittava.

Lisäys – sanon tämän vielä suoraan. On ihan selvä asia, että hallitusohjelman kirjaus ”Suomi ei salli alueensa käyttämistä vihamielisiin tarkoituksiin muita valtioita vastaan.” on suomettunut. Suoraan vasemmistoliiton retoriikasta, heidän hiljentämisekseen sinne työnnetty. En ymmärrä miksi väittää muuta.

janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 3. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Lisäksi olen liikennevaliokunnan jäsen sekä suuren ja perustuslakivaliokunnan varajäsen.

Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen, aluevaltuutettuna 2021 alkaen sekä Etelä-Karjalan maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu