Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Keskiluokan kyykytyksen hallitus

Hallitustunnustelija Rinteen punaviherkeskusta-hallituksen neuvotteluista on vuotanut julkisuuteen erittäin huolestuttavia tietoja. On luvassa polttoaineveron korotuksia, tiemaksuja, asuntolainan korkovähennyksen poistoa ja kotitalousvähennyksen kurjistamista. Punavihreiden epärealistiset vaalilupaukset maksatetaan rehellisten työtä tekevien suomalaisten selkänahasta.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan rakenteilla olevan hallituksen ohjelma makaa täysin tyhjällä perustalla. Menoja lisättäisiin 1,2 miljardia, mikä ei riitä alkuunkaan tehtyjen vaalilupausten toteuttamiseen. Tätä rahoitettaisiin 700 miljoonan veronkorotuksilla, joilla lamautettaisiin osaltaan taloutta. Nyt näistä korotuksista osa on kuultu ja vastasivat sitä mitä pelättiin.

Sosialistia äänestämällä saa sosialismia ja sen toimiiko sosialismi, voi käydä kysymässä rajan takaa. Mutta mitä keskustalaiset ovat ajatelleet tämän hyväksyessään? Onko todella niin hienoa saada yksi kerros lisää virkamiehiä maakuntatasolle, että aivan kaikki muu on kaupan? Onko kepu koskaan pettänyt näin perusteellisesti maakuntien asukkaat?

Hallitus laskee kattavansa vajauksen työllisyyden kohoamisella, vaikka tuskin esittävät mitään työllisyyttä parantavia toimia - ovat uhanneet jopa entisten purkamisella. Samaan aikaan Euroopasta on tulossa taloustaantuma - ei vetoapua talouskasvuun. Olemme siihen sidottuja Eurossa.

Tämä on kansan huijaamista. Asiat tulevat menemään karille ja mitä pikemmin hallitusrakennelma puretaan, sen parempi Suomelle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Hallitusohjelmaa jos lukee kuin piru Raamattua, ei siinä kyllä ole mitään muuta kuin veronkorotuksia. Toisaalta tämähän oli kyllä tiedossa jo heti vaalituloksen varmistuttua.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Missä se hallitusohjelma on luettavissa? ;-)

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #15

Ei ole. Iltalehdellä on pelkkä luonnos. Hallitusohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huomenna. Tai niin ainakin Rinteen Antti lupasi...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vihreille varmaan sopisi uusintavaali.Voi olla, että kaikki isot saisivat siipeensä.Saksassa vihreät menivät mielipidemittauksessa kärkeen eka kertaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämän hallituksen syntysanat taidettiin jo lausua tietämättään Perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä 2017. Yhteiskunnallisessa toiminnassa on tärkeää arvot ja luottamus. Kun ne eivät kohtaa, niin tilanne on nyt, mikä se on. Porvarienemmistöisestä eduskunnasta saadaan vasemmistojohtoinen hallitus.

Käsitykseni mukaan tämän tulevan hallituksen ”kätilöinä” ovat olleet Liike Nyt ja Perussuomalaiset. Liike Nyt vei äänillään Kokoomukselta vaalivoiton ja hallituksen muodostajan tehtävän. Perussuomalaisissa tämä kaatui ”arvoihin,” joita muut eivät tunnu olevan hyväksymässä.
Perussuomalaiset olivat itse asiassa hallituksessa neljä vuotta, joista viimeiset kaksi vuotta Siniset hoitivat mandaattia vuonna 2015 hyväksytyn hallitusohjelman mukaisesti.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Kokoomus saa syyttää itseään niin Liike Nytistä kuin perussuomalaisten luottamuksen menettämisestä itseään kohtaan.

Kokoomus ei tule pärjäämään oppositiossa, koska mitä tekee kokoomus oppositiossa? Ei ole hallitusvaltaa, jolla hoitaa asioita suurpääoman laskuun eikä mitään argumentteja, joilla saada lisää kannatusta.

Vai lähdetäänkö kampanjoimaan "lisää valtaa EU:lle, lisää rahaa kansainväliselle suurpääomalle, lisää kansallisomaisuutta pilkkahintaan ulkomaille!"?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hauska kommentti!

Syksyllä Kokoomus on mielipidemittausten kärjessä. Se pesee Perussuomalaiset ihan samalla tavoin kuin Keskusta vuoden 2011 jälkeen.

Perussuomalaisten oppositiopolitiikassa ei ole sisältöä - tälläkään kertaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisilla näyttäisi nyt olevan edessä neljän vuoden mittainen oppositiotaival. Hallitus, jossa ay-liike toimii ”äänettömänä yhtiömiehenä,” tuskin on kovin helposti kaatumassa.

Mikäli Sampo Terho olisi valittu puheenjohtajaksi vuonna 2017, Perussuomalaiset saattaisivat nyt olla menossa hallitukseen. Sinisten ministeriryhmä on tehnyt hyvää työtä hallituksessa kuluneiden kahden vuoden aikana ja sellainen lisää luottamusta.

Ennen kaikkea puoluekokouksessa 2017 syrjäytetty puolustusministeri Jussi Niinistö on tehnyt erittäin hyvää työtä. Hallitusohjelmasta voi lukea rivien välistä, että Niinistö ”kädenjälki” näyttäisi olevan vielä näkyvissä myös tulevassa hallituksessa. Se näkyy Ilmavoimien ja Merivoimien hankinnoissa.

Hallitusohjelmasta voi lukea:

”Hornet-kaluston suorituskyky korvataan täysimääräisesti. Hankintasopimus solmitaan vuonna 2021.
Laivue 2020-hankkeen hankintasopimusta koskeva päätös tehdään hallituskauden alussa.”

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #17

Perussuomalaiset pärjäävät tarvittaessa kyllä oppositiossakin ja kasvavat kohti suurvoittoa vuonna 2023.

Mikäli Sampo Terho olisi valittu puheenjohtajaksi vuonna 2017, puolue olisi ensin hajonnut kappaleiksi, sitten kappaleet olisivat vajonneet marginaaliin ja saaneet hädintuskin paikkoja eduskuntaan.Tämähän oli tavoitteena poliittisilla vastustajilla, jotka luonnollisesti haluaisivat päästä perussuomalaisista eroon.

Jussi Niinistö oli osa pieleen mennyttä soinilaisten kaappaussuunnitelmaa. Tarkoitus heillä oli kaapata puolue pois jäsenten valitsemalta johdolta ottamalla varapuheenjohtajan paikka ja puoluehallituksen enemmistö sääntömuutoksen kautta. Se torppaantui ja jäi jäljelle enää lähtö sekä kuihtuminen sinisissä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #18

Olen seurannut tämän kansanliikkeen toimintaa aina 1980-luvulta lähtien. On todettava, että Jyväskylän 2017 puoluekokouksen jälkeen alkoivat puhaltaa uudet ”tuulet” puolueessa. Nämä ”tuulet” ovat näyttäneet voimistuneen eduskuntavaalien jälkeen.

Oppositiossa on vähän vaikea pärjätä, jos kahden suurimman oppositiopuolueen eli Perussuomalaisten ja Kokoomuksen arvot eivät kohtaa. Tämä käsitys minulle on jäänyt Orpon aikaisemmista puheista. Se esti myös uuden puoluejohdon pääsyn hallitukseen vuonna 2017.

Muuttunut Perussuomalainen puolue ei vaali sitä edesmenneen Veikko Vennamon perintöä, johon minä olen tutustunut. Viittaan tässä Veikko Vennamon kirjalliseen tuotantoon, jonka suosittelen lukemaan. Perinnön keskeinen perusta on ”Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas.” Kysymys on ihmisarvosta.

Ihmisen älykkyyttä ei voida pitää ihmisarvon mittarina eli mitä älykkäämpi ihminen on, sen suuremman ihmisarvon hän omaa. Ihmisen älykkyydellä voidaan sen sijaan palvella ihmisarvoa. Veikko Vennamo oli elämäntyöllään tästä konkreettinen esimerkki.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Siinä varmaan keskustalaistakin lämmittää saavutettu maakuntahallinto kun tankataan autoon 2€/ litra polttoainetta kun kauppaan sattuu olemaan se 15km suuntaansa ja auto on pakko olla.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Oma käsitykseni on sellainen, että maakuntahallinto lämmittää aktiivikepulaisia aivan toisessa määrin kuin kepun äänestäjiä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

No se nousu nyt on viisi senttiä litralta. Ajotapaa säätämällä moni saisi säästettyä paljon enemmän. En ymmärrä, mikä pakko on paahtaa vaikka Kuopion moottoritiellä 120 km/h. Itse ajan 90 km/h, koska silloin polttoaineen kulutus on optimaalinen. Lähden liikkeelle sen viisi minuuttia aikaisemmin 30 kilometrin pätkälle.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Niin, julkisuudessa olleiden tietojen mukaan 5c/litra korotus toteutuu 2023
mennessä eli reilu centti per vuosi. Jos Persut ja Kokoomus olisivat tulevassa hallituksessa niin korotus olisi ollut vähintään samaa luokkaa. Jollainhan ne Orpon lupaamat yli kahden miljardin veronkevennykset olisi pitänyt saada korvattua.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Jollainhan ne Orpon lupaamat yli kahden miljardin veronkevennykset olisi pitänyt saada korvattua."

Oletko sitä mieltä, että julkisen puolen menoja ei voi karsia vaan saavutetut menotasot täytyy säilyttää?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No totta kai menoja voi karsia. Mutta mistä? Se onkin mielenkiintoinen kysymys.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Sosialismia? Mahtaisikohan Marx tunnistaa tämän ed. Mäkelän tarkoittaman version sosialismista?

Hienoa, että ed. Mäkelä on huolissaan "rehellisistä työtä tekevistä suomalaisista". Onneksi hallituksella näyttää olevan vähän laajempi näkökulma, kun huolta pidetään myös työttömistä ja muutenkin vähäosaisista. Muistaakseni ed. Mäkelä aloitti poliittisen uransa kokoomusnuorissa - ja sen kyllä huomaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Melko "nössöjä" nuo sosialistit ja vihreät ovat. Eivät saaneet lopetettua polttomoottoreita, eivät saaneet hakkuu kieltoja, eivät saaneet paljon hehkutettua "stoppi ilmastonmuutokselle" :D:D, paska mitä hiirulaisia, täysiä pellejä, sen sijaan tulevasta hallituksesta tulikin Keskustalainen ;).

Uho oli kova, mutta kun prostituutiosta(politiikasta) on kyse, takapää on myytävänä :D. Mitään uutta ei siis ole tapahtumassa, kuten aina se työväestö saa maksaa maailman parannus hankkeet. Ja eilen tuossa yhteisillä juhlilla eräs tuttu kertoi, että melekoonen tappelu siellä hallitusneuvotteluissa on ollut, on ollut nimittäin seuraamassa aitiopaikalla sitä ;).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut