Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Ilmastohysteria kyllästyttää kansaa

Suomalaiseen keskusteluun mahtuu usein vain yksi ”totuus”, ja sen ”totuuden” kanssa mennään helposti liiallisuuksiin. Viime aikoina tämä on vaivannut ilmastokeskustelua. Ihmiset ovat hermostuneet SDP:n ehdotuksiin kaikenlaisista polttomoottorien kielloista sekä lihaveroista. Sellaiset puheet eivät ole tästä maailmasta kylmässä pitkien etäisyyksien, energiaa vaativasta vientiteollisuudesta riippuvaisessa maassamme.

Suuri osa meilläkin syödystä lihasta rahdataan fossiilisia polttoaineita käyttäen ulkomailta ja jopa toiselta puolen maapalloa Brasiliasta, jossa kaadetaan sademetsää karjan laiduntamisen tieltä. Tässä ei ole mitään järkeä ympäristön kannalta, vaan paljon parempi olisi panostaa kotimaiseen maataloustuotteiden ja lihan tuotantoon. Sillä tavoin saataisiin myös maaseutu elinvoimaiseksi ja sen tyhjeneminen loppumaan.

On laskettu, että 90% merien muovijätteestä on peräisin vain 10 suuresta joesta. Yksikään niistä ei ole Suomessa – kuitenkin täällä kielletään muovituotteita, vaikka ne kierrätetään jo muutenkin hyvin. Epäilemättä samoihin kehitysmaiden jokiin lasketaan myös eloperäisempi jäte suodattamattomassa muodossa, silti keskustapuolueen johdolla meille on säädetty maaseudun asukkaita rankaiseva haja-asutusalueiden jätevesilaki.

Perussuomalaisten kanta on selvä. Suomalaiset ovat pieni kansa; meitä on reilut 5,5 miljoonaa, kun maailman väkiluku on noin 7,6 miljardia - lähes 1400 kertaa enemmän. Jokainen järkevä ihminen ymmärtää, ettemme voi ratkaista kaikkien ongelmia. Olemme kantaneet vastuumme ympäristöasioissa esimerkillisesti jopa EU:n tasolla, koko maailmasta puhumattakaan – nyt on muiden aika hoitaa osansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Ottamatta kantaa puolueeseen näin vaaliaikana totean että Lappeenrannassakin on järkimiehiä.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tuntuu että meneillään on joku uudenmaailman järjestyksen ihmiskoe, jolla testataan kuinka hulluihin asioihin ihmiset saadaan uskomaan. Ilmastonmuutoksen lisäksi että sukupuolia on enemmän kuin kaksi

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Hyvä huomio, tähän sukupuolisekoilun aihepiiriin olisi tarpeen ottaa kantaa. Keskityin kuitenkin juuri tässä kirjoituksessa vain yhteen näistä aikamme monista irvikuvista.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

On aika iso ero puhua kansalaisista ja ilmastonmuutoksesta kuin perussuomalaisista ja "ilmastohysteriasta", vaikka persumaiseen tyyliin nämä menevät tässäkin blogissa sekaisin ihan huolella.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Juuri kuten blogissani todetaan, ne todellakin ovat kaksi aivan eri asiaa. Kansalaiset eivät ilmastohysteriaa ymmärrä eivätkä hyväksy.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ehkä kannattaisi vaan puhua omasta puolestaan ja kenties edustamasi puolueen puolesta.

Vaikka se tuntuu olevan vaikea asia sisäistää, niin perussuomalaisilla eikä myöskään sinulla ole hallussaan maagista tietoa kansalaisten tuntemuksista laajemmassa väärin, vaikka jatkuvasti niin väitättekin.

Se että perussuomalaisten kanta kuvastaisi näissä asioissa jotenkin "kansalaisten" yleistä kantaa, on vaan omaa toiveajattelua omasta kuplasta käsin - ei muuta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #29

Toreilla tulee aika suoraan kokoomusta, keskustaa ja demareita äänestäviltäkin noottia tuosta ilmastoasiasta. Mutta eniten toki perussuomalaisilta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toteanpa vain, että suomalaistenkin on aika tehdä osansa. Omaa napaansa tuijottavat persut eivät talkoisiin osallistu, joten muiden täytyy hoitaa noiden vätystenkin osa. Hävetkää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Näin sanoo viiden auton Börje jonka tulisi tehdä Linkolat yksistään vanhojen ympäristösyntiensä takia. Onneksi vihreät on pieni vähemmistö ja tolkun ihmiset kuten perussuomalaiset toimivat kuuluisan raamatun opin mukaan*, tee kuten saarnaat, saarnaa mitä voit tehdä ...

*Matt. 23:3

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Edelleen meidän perheessä on vaan kolme autoa. Ja niitä ajetaan biopolttoaineilla. Lopeta valehtelu, niin saat sen taivaspaikkasi. Ehkä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Mitä muuta viherstalinistit ovat ilmaston eteen tehneet, kuin esittäneet vaatimuksia, syyllistäneet ja järjestäneet mielnosoituksia?
Lentäneet ympäri maaimaa vaatimassa ympäristötekoja ja kieltämässä ydinvoimaa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

Maailman huonosta tilasta voidaan syyttää niitä ketkä ovat olleet päättämässä viimeisen 50v aikana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Sellaiset puheet eivät ole tästä maailmasta kylmässä pitkien etäisyyksien, energiaa vaativasta vientiteollisuudesta riippuvaisessa maassamme."

Ongelma onkin se riippuvuus muuhun maailmaan energian ja ravinnon osalta.

Omavaraisempi Suomi auttaisi meitä pysymään paremmin erossa konfilkteista joita todennäköisesti tulee.

Miksi perussuomalaiset eivät yritä ratkoa sitä, että tuotettaisiin ruoka ja energia täällä Suomessa, ihan itse oman maan antimilla?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Jokuhan tästä ilmastohysteriasta hyötyy, eli seuraa rahaa

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Esimerkiksi suomalaiset, myymällä kiinan markkinoille parempaa tekniikkaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Voi olla vaikeaa myydä Kiinaan. Pysyvässä komiteassa (Kiinan hallitus) tehtiin jo 2000-luvun puolivälissä päätös oman ympäristöteknologian kehittämisestä. Päätöksen mukaan ulkomailta ostetaan mahdollisimman vähän, mutta suositaan kyllä Kiinaan etabloituneita ulkomaisiakin ympäristöalan yrityksiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #24

Hitto.

On ne fiksua porukkaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Joo, ei BKT ilman järkeviä päätöksiä kasva kymmenessä vuodessa 140:aa prosenttia. Kun kiinalaiset alkavat tosissaan puhdistaa maitaan ja vesiään, niin seuraavat kaksikymmentä vuotta mennään kahtasataa prosenttia, jonka jälkeen sosialismi (smile). Ja lännessä ennustetaan, kuinka Kiinan pankkijärjestelmä räjähtää ja kuinka se kasvu tyrehtyy...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Persujen lietsoma mamu-hysteria kyllästyttää.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tämä taisi olla kuivakka insinöörin vitsi? Blogissahan ei taidettu mainita kyseistä lyhennettä kertaakaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tai sitten Insinöörillä on jossain 3,2 miljardia löysää massissa, jotka osoittaa maahanmuuton kulujen peittämiseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taitaa tämä insinööri saada palkkansa ilmastohysterian lietsomisen avulla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Liiallisuutta on helppoa mitata;

Katsotaan esimerkiksi viimeisen viiden vuoden blogaukset UudestaSuomesta. Lasketaan onko ilmastonmuutoksesta huolestuneita vai maahanmuutosta huolestuneita enemmän.

Ainakin minua kyllästyttää se, että maahanmuuttokeskustelusta ei mukamas saa puhua ja on kovasti vainon alla ja kaikkea jopa koko aihe. Mutta sitten oikeasti mistään muusta ei ole puhuttu oikein vuosiin. Mihinkään ei voi mennä ilman että maahanmuutto tulee vastaan.

Tästä on itse asiassa sellaisia facebookryhmiäkin joissa katsotaan pelkkiä aasinsiltoja maahanmuuttoon ihan mistä tahansa. Tämä kertoo hysteerisestä ja pakkomielteisestä ajattelusta. Joka kieltämättä kyllästyttää. Argumentaatioon kun ei usein tule mitään uutta. Mitään jota ei ole sanottu sellaisena aikaisemmin.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Jani. Pidin. Ei ole ihme, että kansaa kyllästyttää tuo sairaaloinen ilm. hysteria. Ja on hyvin ikävä asia, että pelottelevat vielä lapset ja nuoretkin, niinkuin ei täällä olisi jo muutenkin, sielunvihollisen pillinmukaan, vuosikymmenet tanssitun tähden, liikaakin pelon aiheita. Heidän, ilmastohysterikkojen olisi hyvä alkaa lapsille Pyhäkoulun opettajiksi. Opettamaan Jeesuksesta. Tietämään mistä se turva silloin löytyy, jos pelottaa. Nyt, alkajaisiksi, (hätäapu; "Kyösti Kalliomaisesti": ilmastoasia; iltarukoukseen.) Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Vaikea keksiä turhempaa kuin pyhäkoulu lapsille. On vastuutonta opettaa lapsille täyttä soopaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kristinusko perustuu syntihysteriaan.

Ilmastoskeptismi perustuu harhoihin:
http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/273...

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Näin on Lasse,kun on tapahtunut luopumusta Jumalasta, kuitenkin ihminen on aina uskonnollinen niin se kohdistetaan äitimaahan

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ihminen ei ole aina uskonnollinen.

Sille on toki biologinen perusta jossain yli 310 miljoonan vuoden takana menneisyydessä kun taikauskoista käyttäytymistä voidaan havaita linnuillakin. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan käyttäydy näin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

>>ihminen on aina uskonnollinen<<

Puhu vain omista vajavaisuuksistasi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos muissakin maissa elettäisiin yhtä harvassa kuin Suomessa niin maapallolla olisi kaikki hyvin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Saas nähdä koska se ilmastohysteria tänne Turkuun päin ilmestyy, sellaisesta kun täälläpäin havaintoja ei ole. Toki täälläpäin myös ilmastomuutoksesta keskustellaan, mutta ilman mitään hysteriaa ja uskon, että näin on muuallakin, persut niitä hysteriöitä pyrkii luomaan, tyhjästäkin.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Persuissa on vallalla ainakin ilmastohysteria, maahanmuuttohysteria, transhysteria, tasa-arvohysteria, asehysteria ja autoiluhysteria.

Psykologeilla ja psykiatreilla tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta, hysteeriset asiakkaat eivät hevin lopu.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Ompas sinulla hysteeristä kirjoitusta, toivottavasti helpottaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On hyvä että keskustellaan myös siitä onko ympäristökeskustelu yliampuvaa, mutta kyllä kansanedustaja on nyt joron jäljillä.

Keskustelu on usein yliampuvaa ja turhaa jankkaamista, niin että kritiikki on paikallaan, mutta todettakoon samalla että myös ilmastomuutoskeskustelun kritiikki on useimmiten yliampuvaa ja sitäkin pitää siis kritisoida.

On se vaan niin hyvä juttu etta Suomessa, ainakin siis täällä meillä Suomessa, välillä mietitään miten voisimme elää ekologisemmin ja kestävämmin.

Kukaan ei tiettävästi ole kieltämässä autoilua, eikä lihansyöntiä. Mutta on hyvä jos markkinoille tulee hyviä vaihtoehtoja, niin että voi syödä muutakin kuin naudanlihaa ja että markkinoille tuodaan myös puhtaalla energialla toimivia autoja.

--------------

Näyttääkin siltä että blogistin huoli kansalaisten huolestumisesta ja kyllästymisestä on aivan turhaa, siihen ei ole aihetta.

Kansalaiset ovat päinvastoin innostuneita kierrättämisestä ja ekologisemmasta ravinnosta ja puhtaammasta autoilusta.

Moni ostaisi mielellään sähköauton, jos se ei olisi niin pirun kallis ja ellei niitä töpseleitä olisi niin vähän. Mutta tilanne tulee muuttumaan ja halpoja sähköautoja on jo tuotantolinjoilla ja sitten kun niiden myynti todella kasvaa, niin töpseleitä tulee kyllä lisää, niin ja halpoja käytettyjä sähköautoja tulee myös markkinoille melko pikaista tahtia, niin että minäkin sitten saan sellaisen, jos elän.

Minusta ilmastokeskustelu ei ole pitkästyttävää, eivätkä ihmiset ole siihen kyllästyneitä, toisin kuin mamu- keskusteluun ja siihen liittyvään vihapuheeseen, joka on todella kyllästyttävää.

------------

Tässä kerran törmäsin erääseen eläkeläisukkoon ja tuli puhe muovin kierrätyksestä. Sanoin että kierrättäisin sitä jos tietäisin miten niitä muoveja lajitellaan ja minne ne sitten pistetään.

Ukko kertoi innostuneena kierrättäneensä jo kaksi vuotta ja että se on helppoa kun heinänteko. Netistä saa kuulemma ohjeita.

En ole vielä lähtenyt niitä sieltä netistä etsimään ja toivoisinkin että niitä ohjeita ilmestyisi pikkuhiljaa niille kierrätyspaikoille ja että ne kierrätyspaikat merkittäisiin kunnolla, että sitten tietäisi niiden olemassaolosta.

Kyllä tässä asiassa olisi vielä paljonkin tekemistä. Ihmiset ovat innoissaan kierrätyksestä ja hiilijalanjälkensä pienentämisestä, kuhan vaan olisi selkeitä ohjeita miten homma käytännössä toteutetaan ja myös parempia vaihtoehtoja tarjolla.

Käyttäjän TaniHyhty kuva
Tani Höyhtyä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/15-suurinta-ra...

Tässä yksi laajalle levinnyt uutinen päästöistä. Kuinka paljon todella on merkitystä polttoaineverojen ja ennen kaikkea dieselveron jatkuvalla korottamisella Suomessa?

Suhteellisuudentajua ja realismia kaivataan idealismin sijaan!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei typpi- ja rikkipäästöt liity mitenkään polttoaineveroon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut