Kohti kansallisvaltioiden Eurooppaa, osa 1

Eduskunnassa käytiin 12.12.2018 ajankohtaiskeskustelu EU:n tulevasta kehityksestä Brexitin ja muiden ajankohtaisten muutosten sekä paineiden suhteen. Tällä kertaa perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro ei osunut itselleni, mutta suuren valiokunnan jäsenenä sain kuitenkin debaatissa kaksikin vastauspuheenvuoroa.

Seuraavassa kevyesti blogimuotoon toimitettuna keskeisin sanomani.

Brexitin suhteen meidänkin maassamme vaikuttaa olevan monta omasta mielestään asiantuntijaa, jotka lähinnä keskittyvät ilkkumaan Britannian tilannetta ja käpertymään siihen mitä unioniin toistaiseksi jää. Kukaan todellisuudessa tiedä mitä ero aiheuttaa. Kyllä me sen tulevaisuudessa näemme – ajallaan.

Valtapuolueiden EU-liturgiaa on joskus suorastaan jopa hieman koomista kuunnella. Pääministerikin on sanonut, että EU:n hyödyt ovat "valtavat", mutta ne olivat niin valtavat, ettei niistä ollut esittää yhtään konkreettista esimerkkiä.

Se voisi olla etumme, jos EU olisi edelleen se kauppaliitto, joka se alun perin oli. Kaikki muu integraatio on pahasta, ja siitä tulisi palata kohti itsenäisten kansallisvaltioiden Eurooppaa. 

Viime aikoina on nähty paljon vapaan maahanmuuton ja avoimien rajojen haittavaikutuksia. Päättäjät ovat niiltä vaikutuksilta turvassa, kärsijän rooli jää tavalliselle kansalle. 

Hallitsemattoman ja hallitun maahanmuuton ero Euroopassa voidaan nähdä vertaamalla itäisen ja läntisen Euroopan joulukatuja. Lännessä ovat joulukadulla konepistoolein varustautuneet poliisit panssariautoissa, kadulla betoniporsaat ja naiset ovat peloissaan. Itä-Euroopassa juhlitaan joulua kuten ennenkin kristityssä Euroopassa. Omasta mielestäni itäinen malli on parempi.

EU:n ansioksi on nähty järjestäytyneen rikollisuuden torjunta – väitän toisin. Strasbourghin ampujalla oli uutistietojen mukaan rikostaustaa kolmessa eri maassa, Oulun raiskaustapauksen epäilty saatiin kiinni vasta Saksassa, ja Suomeen on tullut satoja uusia seurattavia suojelupoliisille. Enemmänkin tämä kuulostaa rikollisten vapaalta liikkuvuuden mahdollistamiselta.

Suomen valtion ja päättäjien tehtävä on suojella Suomen ja suomalaisten etua. Nyt näyttää siltä, että Euroopan suuret maat eivät pysty huolehtimaan edes omista asioistaan. Jos näihin luotamme, laitamme panokset väärälle hevoselle. 

Suomen tulee pitää tiukasti kiinni päätösvallastamme sekä rahapussistamme. Meidän tulee pysyä vahvana itsenäisenä kansallisvaltiona. Meidän tulee torjua päättävästi EU-liittovaltio ja varautua euroalueen hajoamiseen.

janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 3. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Lisäksi olen liikennevaliokunnan jäsen sekä suuren ja perustuslakivaliokunnan varajäsen.

Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen, aluevaltuutettuna 2021 alkaen sekä Etelä-Karjalan maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu