Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Keskusta ja Berner autoilijan kimpussa

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) jatkaa innokasta suomalaisen liikenteen mylläämistään. Ministeriön asettaman liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän julkistamat dokumentit ovat karua kertomaa - ainakin ruuhka-Suomen ulkopuolella asuvalle. Tavoitteen hiilineutraalista liikenteestä kustantavat kokonaan suomalaiset autonkäyttäjät.

Tämä on valitettavan johdonmukaista jatkoa aiemmille ulostuloille, joissa valtiovalta uhkaa puuttua suomalaisten autoiluun kurittamalla sitä rajuilla hinnankorotuksilla. Ikään kuin ei riittäisi, että autoilusta kerätään nyt vuosittain yli 8 miljardia veroja sekä maksuja. Tästä palautuu vain pieni osa teiden kunnossapitoon.

Kuten tavallista, hallitus haluaa löytää maksumiehen Suomesta. Sillä ei ole mitään kiirettä periä maksuja teillämme kulkevalta ulkomaalaiselta rekkaliikenteeltä. Kansainvälinen liikenne ylipäänsä on rajattu tarkastelun ulkopuolelle. Esityksiä valmisteltiin virkamiesten ohella elinkeinoelämän lobbareiden myötävaikutuksella.

Virkamiehiltä nämä esitykset eivät yllätä, vastaavia valiokunnassa vuosia käsiteltyäni. Pöytälaatikosta heiltä löytyy suunnitelmia tähän jatkoksikin - autojen satelliittiseurantaa myöten. Se taas ihmetyttää, kuinka keskustapuolue voi ministerinsä kautta antaa tukensa tällaiselle. Kuinka he voivat haluta pakottaa tavallisen kansalaisen vähentämään tarpeellista ja perusteltua liikkumistaan?

Minulle ja perussuomalaisille asia on selvä. Suomi on harvaan asuttu pitkien etäisyyksien maa. Autolla liikkuminen perustuu käytännön elämän tarpeisiin ja pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Auto on monelle työssäkäynnin ehto, kun työskentelyalueet suurenevat ja julkinen liikenne heikkenee. Autoilijan asemaa ei tule vaikeuttaa, vaan päinvastoin helpottaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tätä en käsitä keskustalaisessa mielenmaisemassa, että miten he nielevät tämän Bernerin suunnitelmat. Lähes koko puoluetta äänestävä väestö on autojen varassa. Toki tunnen keskustalaista sielunmaisemaa, johtajaa ja johtajia tuetaan niin pitkään kunnes kulisseissa selkä katkeaa, mutta ei puolueella kertakaikkiaan ole palaa isoissa kaupungeissa.

Mutta ei, päätä ei isketä karjalan mäntyyn vaan bulevardin betoniporsaaseen.

Mark my words, Kiviniemen all-time-low tulee vielä alittumaan.

Juha Hämäläinen

En olisi voinut tehdä työtäni ilman omaa autoa. Työn ja perhe-elämän yhdistäminen olisi myös ollut mahdottomuus ilman autoa. Tai itseasiassa ilman kahta autoa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Näin se todellisuus monesti on. Meillä täällä Lappeenrannannan Joutsenossa työmatka on 20 minuuttia autolla, 40 minuuttia linja-autolla per suunta. Oletuksena siis että käyt töissä jommassa kummassa keskustassa ja asut Joutsenon keskustassa. Muuten nopeasti tuplaantuu aika.

Juha Hämäläinen

Laskin kuinka paljon olisin menettänyt vapaa-aikaa työvuosien aikana, jos olisin työmatkat tehnyt julkisilla täällä pääkaupunkiseudulla.

Se olisi tarkoittanut osaltani noin 1400 kahdeksan tunnin työpäivää ENEMMÄN työmatkoihin koko työuran aikana eli neljä työvuotta lisää kahdeksan tunnin päiviksi muutettuna.

Sen lisäksi olisivat jääneet tuhannet työmatkaan liittyneet hyötyajot tekemättä lasten kuljetuksista kaupassakäynteihin ja harrastuksiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #4

Wow. Jos tuolle laskee hintaa niin...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Taas ovat kumileimasimet asialla, kuten aina ennenkin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ei. Keskustalaisen hallitseman ministeriön esityksiä tulevat olemaan.

Toki ei ole sattumaa että ministeriöt on miinoitettu puoluekirjan omaavilla vaikuttajilla.

Pekka Iiskonmaki

''Keskusta ja Berner autoilijan kimpussa''

Maaseudun autioittaminen kiihtyy......

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Keskusta luottaa siihen, että sen äänestäjät eivät seuraa politiikkaa vaan lukevat totuuden sitten jostain Maaseudun tulevaisuudesta tai Suomenmaasta, mitä näitä nyt onkaan. Kepulla on aika vahva paikallinen mediaylivalta pääkannatusalueillaan.

Jukka Mannervuori

Meillä auto liikkuu 1000 km viikossa pelkästään työmatkoihin.... kohta ei kannata enää käydä töissä... myy auton pois ja muuttaa syrjemmälle sehän taitaa olla hallituksen toive... siis keskustan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut