Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Perinteiset arvot perhepolitiikkaan

Perhevapaiden uudistaminen on puhuttanut viime aikoina, aivan aiheesta. Niin työllisyyttä kuin syntyvyyttäkin on tarpeen saada kasvatettua maassamme. Ikäluokat pienenevät, väestö ikääntyy ja tätä vauhtia olemme ongelmissa tulevaisuudessa. Kuitenkaan tämän ratkaisuksi esitetyt keinot eivät ole vakuuttaneet.

Oli hyvä, että hallituksen perhevapaauudistus kaatui. Kyse oli vain yrityksestä leikata kotihoidon tukea äideiltä ja näin painostaa isiä viettämään pidempiä perhevapaita. Tätä politikointia keskustalta ja kokoomukselta en ymmärrä. Isien pidemmät vapaat toki käyvät, mutta eivät äitien kustannuksella.

Vikaan menevät myös vihervasemmistosta tulevat puheet varhaiskasvatuksen lisäämisestä ja aikaistamisesta. On kuin vanhempia painostettaisiin viemään lapsensa yhteiskunnan kasvatettavaksi — lähin omainen olisi viranomainen? Tällaista ajattelua on mahdotonta hyväksyä.

Ensisijainen ja tärkein kasvatusvastuu on aina vanhemmilla. Kasvatus ei ole rakettitiedettä. Leikki on lapsen työtä, läsnäolo tärkeää ja rajat ovat rakkautta.

Olen perinteisen perhemallin ja ydinperheen kannalla. Elämässä voi tulla tilanteita, joissa sellainen ei ole mahdollista, mutta yhteiskunnan tulee tehdä voitavansa sen tukemiseksi. Yhteiskunnan rooli on tarjota erilaisia vaihtoehtoja, ei paimentaa aikuisia ihmisiä. Jokainen perhe on oman elämäntilanteensa ja lastenhoidon tarpeensa paras asiantuntija.

Monesti perheen perustaminen riittävän nuoressa iässä on kiinni aivan arkisista asioista. On päättäjien tehtävä luoda edellytykset nuorten, niin miesten kuin naistenkin, työllistymiselle nykyistä pysyvämpiin työsuhteisiin. Asumisen sekä liikkumisen kustannuksia täytyy saada hillittyä. Tässä keskeistä on onnistuminen työpaikkojen luonnissa myös kasvukeskusten ulkopuolelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

”Olen perinteisen perhemallin ja ydinperheen kannalla.”

Tämän kirjoituksen perustana toimivasta tietotasosta kertookin kaiken se, että perinteinen perhe ja ydinperhe samaistetaan.

Ydinperhe on muutaman sukupolven vanha keksintö (vähän niin kuin coca-cola-joulupukki tai morsiamen valkoinen puku), perinteinen perhe on Suomessa ollut suurperhe ottolapsineen ja samassa perhepiirissä asuvine lähisukulaisineen, piikoine ja renkineen.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Enemmän kuin palaamista 100 vuoden taakse, kokisin tässä päivässä mielekkääksi pyrkiä vastaamaan 20 vuoden aikana tapahtuneeseen arvojen hapantumiseen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Perussuomalainen paradoksi: perussuomalainen haluaa palata ajassa 20 vuotta taaksepäin, juuri sen ajan kun perussuomlaiset ovat vaikuttaneet suomalaisessa yhteiskunnassa. :D

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #4

Ei se ole ollenkaan paradoksaalista, jos mietit asiaa vähän pidemmälle. Koska eivätkö poliitikot olekin olemassa ratkaistakseen ongelmia. Jos kaikki olisi hyvin, mihin tarvittaisiin uusia poliitikkoja tai uusia puolueita?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ydinperhe, jossa on isä, äiti ja kenties sisaruksia on optimitilanne. Tätä yhteiskunnan ohjaavilla toimilla ei pitäisi ainakaan heikentää. Tietenkin on selvää että erilaisia perhemalleja on ja kaikesta pitää pitää huoli. Rakastava ja välittävä aikuinen on kaiken ytimessä.

Omainen on lähtökohtaisesti parempi kuin kokoomuksen ja vasemmiston hellimä viranomainen.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Yhteiskunnalla ei todellakaan pitäisi olla minkäänlaista "roolia" yksittäisten perheiden asioissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut