Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus

Eduskunta käsittelee syksyn valtion talousarviota ja oppositio esittää ohessa vaihtoehtobudjettinsa. Osallistuin perussuomalaisten esityksen rakentamiseen. On hienoa, että puolue on taas palannut äänestäjien haluamalle linjalleen. Tästä hallituksessa luistettiin, mutta kesän tapahtumat mahdollistivat korjausliikkeen.

Budjettimme ja sen lainsäädäntöesitysten teema on kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus. Valtion tehtävä on olla suomalaisten edunvalvojana. Suomen on oltava maa, jonka jokainen suomalainen tuntee olevan myös hänen asiallaan. Talouskasvun on jatkuttava ja sen hedelmät jaettava oikeudenmukaisesti. Samanaikaisesti velanottoa tulee vähentää.

Nykymenon arvostelijan tulee kertoa, mistä ottaa rahat sen muuttamiseen. Perussuomalaiset esittävät vapaaehtoisuuteen perustuvan mallin käyttöönottoa kehitysavussa. Varallisuusveron käyttöönotto toisi rahaa yhteiskunnalle ja hidastaisi eriarvoistumiskehitystä. Suursäätiöt ja –yhdistykset laitetaan esityksessämme verolle. Niin Ylen rahoitusta kuin puoluetukeakin leikattaisiin.

Näillä varoilla haluamme keventää tavallisen kansalaisen arkea, josta asumiseen liittyvinä konkreettisina toimina mainittakoon sähkön siirtohintojen voittokaton alentaminen, muuttoavustus ja hallituksen esittämän lämmityspolttoaineiden veronkorotuksen peruminen. Työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistetään mm. työtilimallilla ja alv:n alarajan nostolla.

Muistamme pienituloiset eläkeläiset ja muut heikossa taloudellisessa tilanteessa olevat. Esitämme kansaneläkeindeksin mukaisia korotuksia, indeksijäädytykset poistaen. Lääkekorvausten omavastuu purettaisiin alemmissa tuloluokissa. Omaishoitajia tuetaan lisää ja hoitajamitoitusta nostetaan. Perheiden hyvinvointi on yhteiskunnan elinehto - lapsivähennys tulee säilyttää verotuksessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Nämä kaikki ovat hyviä tavoitteita, mutta yksi on ylitse muiden!
Nimittäin tämä;" Perussuomalaiset esittävät vapaaehtoisuuteen perustuvan mallin käyttöönottoa kehitysavussa."

Tässä mallissa hyvät ihmiset, ne omasta mielestään paremmat voisivat konkreettisesti näyttää paremmuutensa antamalla omistaan suoraan, eikä vain meidän veronmaksajien rahoja, kuten tähän asti.

Merja Fager

Kehitysavusta! Markku Niemisen kanssa samaa mieltä! Suomalaisten verorahoja on vuosikymmeniä lähetetty kehitysmaihin ja miten ne on kehittyneet? Samassa jamassa ovat edelleen! Ensin maksetaan " valtion kassasta", sitten vielä kerätään suoraan kansalta jollain konsertilla ja muilla hyväntekeväisyys ohjelmilla! Onko järkee? Suomi, maailman sosiaalitoimisto!
En ole laittanut mihinkään keräyksiin rahaa,enkä tule laittamaan!
Suomi Ensin ja suomalaiset ensin!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

1 milj. Kylmäautoja varten Leipäjonoihin ? Sekö oli persujen kannanotto leikatessa köyhiltä -15-kesäkuu-17 aikana? "Kehitysapua" jotta -30% "parasta" ennen kauppojen maksalaatikot päätyy ruoka-apuun "tuoreena"?

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Muuten mukavaa mutta nämä termit " oikeudenmukaisuus" ja " solidaarisuus" ovat sellaisia mitkä voivat tarkoittaa ihan mitä vain riippuen siitä, kysytäänkö vasemmistolaisittain vai oikeistolaisittain ajattelevalta.
Miten sinä asian näät?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut