Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Hallitus hutiloi liikenteen uudistukset

Liikenteen sujuvuus on yhteiskuntamme toiminnan perusedellytys. Valtiovallan tulee huolehtia siitä, että pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maassamme ovat liikenneverkko ja edellytykset kansalaisten tasa-arvoiselle liikkumiselle kunnossa. Nykyinen hallitus on kerta toisensa jälkeen osoittanut tässä asiassa tempoilua ja ideologian asettamista tosiseikkojen edelle.

Tuorein esimerkki tästä on kaavailu VR:n pilkkomisesta henkilöjunaliikenteen kilpailuttamiseksi. Tätä hallitus perusteli Euroopan unionin vaatimuksella, esittäen kuitenkin paljon enemmän kuin EU tosiasiassa vaatii. Hallituksen mallissa VR:n kalusto, huolto ja kiinteistöt erotettaisiin jatkossa omiksi yhtiöikseen, jotka olisivat jopa ulkomaalaisten veroparatiisiyhtiöiden palveluksessa alueellisen monopolin muodostamiseen.

Tällä tavoin toteutettuna uudistus olisi suorastaan vahingollinen. Valtionyhtiön arvo romahtaisi ja nykyisen käytössä olevan kaluston kunto heikkenisi. Kyse ei olisi aidosta kilpailusta, joka voisi hyödyttää kuluttajia. Lippujen hinnat todennäköisesti nousisivat tai kannattamattomia vuoroja karsiutuisi raskaasti. Uudistus ei todellakaan toisi lisää rahaa kaivattuun rataverkon kunnostukseen.

Samanlaisia tarpeettomia ja vaikeasti peruttavia hyppyjä tuntemattomaan on tullut liikenneasioissa ennenkin. Taksiuudistuksen lopputulosta ei tiedä kukaan, postilakiin jäi monia avoimia kysymyksiä. Tuntuu kuin yhden kauden ministeriksi ilmoittautunut Berner (kesk) painostaisi puolivalmiita ratkaisuja läpi kiireellä. Hätiköintiä koko maan etua ajattelematta – perävalotakuulla?

Perussuomalaiset toimivat jatkossakin johdonmukaisesti kansalaisten turvallisen ja kohtuuhintaisen liikkumisen puolesta. Liikennettä ei saa vaikeuttaa lisää myöskään ympäristövaatimuksilla. Hallituksen linjana on kasvattaa entisestään yksityisautoilijan maksurasitusta – tätä vastustamme. Auto on monille suomalaisille välttämättömyys käytännön elämän ja työnteon kannalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hutiloiko hallitus? Kepu,kok,Persut . (16.6-17 asti)

Tieliikennelain kokonaisuudistus liikenne- ja viestintäministeriön verkkosivuilla.

Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle tieliikennelaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. 15.2.2017

Hankkeen uutisointia
Uusi tieliikennelaki selkeyttäisi pyöräilyä. Pyöräliiton tiedote 15.2.2017

Liikennesääntöihin tulee massiivisia muutoksia: rikesakko muuttuu virhemaksuksi, keltaisesta viivasta valkoinen… Tekniikan maailma 15.2.2017

Tieliikennelain uudistus lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintäministeriön uutinen 15.2.2017

Tieliikenteeseen tuoreet lait. Liikenne- ja viestintäministeriön uutinen 3.9.2015.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut