Turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytön loputtava

Eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden luoma turvapaikkakäytäntö on menettänyt uskottavuutensa. Tilanne johtuu siitä, etteivät Euroopan maat tässäkään asiassa noudata yhdessä sovittuja sääntöjä eivätkä tekemiään sopimuksia. On täysin kestämätöntä että taloudellisessa syöksykierteessä oleva Suomi on kohdemaa, jonne matkustetaan koko Euroopan ja vauraan sekä turvallisen Ruotsin läpi.

Turvapaikkaa hakevien enemmistö ei ole hädänalaisia naisia ja lapsia, vaan varakkaita ja hyvinvoivia nuoria miehiä, jotka maksavat matkastaan tuhansia euroja järjestäytyneelle rikollisuudelle. Tätä asiaa on kansalaisten mahdoton hyväksyä, kun erityisesti samaan aikaan kotimaassa leikataan ja tingitään kaikesta. Yhteiskuntarauhan säilyminen edellyttää tiukkoja toimia.

Meillä myönnetään turvapaikka tai oleskelulupa Irakista ja Somaliasta tuleville huomattavasti muita pohjoismaita kevyemmin perustein. Kielteisen päätöksen saaneiden palautussopimukset Suomen ja kyseisten maiden välillä eivät ole kunnossa, johtuen edellisten hallitusten laiminlyönneistä. Tällainen tieto leviää sosiaalisessa mediassa nopeasti ja sitä hyväksikäytetään laajalti.

Tilanne on korjattava pikaisesti ja samalla poistettava muut vastaavat vetovoimatekijät, kuten hakijoiden muita maita parempi sosiaaliturva. Perustarpeiden on riitettävä, jos turvapaikan tarve on aito. Älypuhelimet ja merkkivaatteet eivät ole perustarpeita. Nuoret miehet tulee palauttaa mahdollisimman pian kotimaataan puolustamaan ja rakentamaan – se on heidän vastuullaan.

Näitä asioita olen tähän asti vaatinut hallitukselta ja tulen vaatimaan vastakin. Suomella on selviämistä omissakin ongelmissaan, meillä ei ole varaa elättää satoja tuhansia halukkaita tulijoita. Maailmalle on lähetettävä viesti, että Suomi voi varojensa mukaan auttaa hädänalaisia, mutta huijareilla ja järjestelmän hyväksikäyttäjillä ei tänne ole asiaa.

janimakela
Perussuomalaiset Lappeenranta

Olen isänmaallisten arvojen pohjalta toimiva maltillisen konservatiivinen yleispoliitikko. Asetan Suomen ja suomalaiset etusijalle muuttuvassa maailmassa. Tämä maa ja kansa ovat itsenäisyyden ja hyvinvoinnin arvoisia nyt sekä tulevaisuudessa.

Olen perussuomalaisten 3. kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Toimin perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Lisäksi olen liikennevaliokunnan jäsen sekä suuren ja perustuslakivaliokunnan varajäsen.

Muihin luottamustoimiini lukeutuu toimiminen Veikkauksen hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Kunnallisella tasolla toimin Lappeenrannassa kaupunginvaltuutettuna 2013 alkaen, aluevaltuutettuna 2021 alkaen sekä Etelä-Karjalan maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu