Jani Mäkelä Reilusti suomalaisen puolella.

Jatkuvan jahkailun hallitus

Suomen talous ja työllisyys ovat hälyttävässä tilanteessa. Sekametelihallitus on istunut yli 3 vuotta, eikä istumiseltaan ole juuri tehnyt mitään työpaikkoja tai lisätuloja tuottavaa. Reseptinä ovat olleet leikkaukset epäonnistuneiden rakenneuudistusten perään. Johtajuus ja suunta ovat hukassa sillä hetkellä kun niitä eniten tarvittaisiin. Ministeritkin juoksevat karkuun kesken kauden.

Valtio myy kovaa vauhtia omistamiaan yhtiöitä. Käyttämämme palvelut luistavat aina enemmän ulkomaalaiseen omistukseen. Tätä täytyy ihmetellä, sillä yhtiöt tuottavat hyvin ja palveluita tarvitaan jatkossakin.  Onko kyse vain velkalukemien kaunistelusta EU:n ja pankkien miellyttämiseksi, johtovirkojen saamiseksi tietyille henkilöille?

Uusi valtiovarainministeri Antti Rinne on vaatinut Kreikan lainojen anteeksi antamista. Tällaiset vastuuttomat puheet täytyy lopettaa alkuunsa. Velat maksetaan ja sillä selvä. Maamme on ajettu takausvastuisiin ja vastuiden tulee ajan myötä poistua. Kotimaassa riittää korjattavaa, ongelmia ei tarvitse etsiä muualta.

Vääristä ratkaisuista esimerkiksi käy uusi vuoteen 2050 ulottuva ilmastolaki, joka sitoo Suomen yksipuolisesti suuriin päästövähennyksiin. Miten tällaiseen voidaan sitoutua, kun irtisanomisista uutisoidaan päivittäin ja maamme teollisuustuotanto taantuu? Paremminkin pitäisi kantaa vakavaa huolta, onko täällä yleensäkään töitä vuonna 2050.

Jos vain halutaan ja uskalletaan, vaihtoehtoja on aina. Sen sijaan että leikattiin lapsilisiä tai jäädytettiin eläkeindeksiä, olisi sama raha voitu ottaa kannattamattomalle tuulivoimalle maksettavaa tukea vähentämällä. Ellei hallitus pian löydä toimintakykyään, on tehtävä tilinpäätös ja järjestettävä uudet vaalit etuajassa. Suomalaisilla ei ole velvollisuutta katsoa ja maksaa tätä jahkailua vielä vuoden ajan.

---

Jos pidät kirjoituksestani, jaathan sitä eteenpäin mm. Facebookissa ja Twitterissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Kyllä luulisi,että tässä vaiheessa jo nähdään Suomen tahallinen alasajo liittovaltiokuntoon saattamiseksi ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Valtio myy kovaa vauhtia omistamiaan yhtiöitä."

Minusta on alkanut tuntua että juuri tämän takia Kokoomus tämän hallituksen halusi muodostaakin, saa ainakin hävitettyä loputkin valtionomistukset. Ehtiiköhän pohjavedet mrennä ennen vaaleja?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Toivottavasti ei, koska karsastan kansallistamista, mutta tuollaisen typeryyden jälkeen ne olisi pakko sosialisoida takaisin yhteiseksi omaisuudeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Sivut